top of page

Szimatka Egerben

Itt már az ózdi rendelőben, újra gipszelés után.

Hírek Szimatkáról, az elütött kutyusról.

Voltunk szerdán Egerben, ahol a röntgenfelvétel megmutatta, hogy két rossz körül a kevésbé rossz történt Szimatkával. Nem a gerince sérült, hanem a csípője tört tropára. Ez se túl kellemes élmény, de azért sokkal jobb, mint ha a gerinc sérült volna. Műteni nem ajánlott - max. Pesten tudnák, több százezerért, de a doktor úr szerint nem biztosabb a kimenetele, mint az ún. spontán gyógyulásnak. Ezen mi már anno a szintén elütve talált Neoval végigmentünk, aki ma már szalad és teljesértékű életet él, úgyhogy Szimatka esetében is bizakodunk! A mellső lába is többszörösen törött, a már az ózdi rendelőben rátett gipsznek kell kb. 4 hétig még rajta maradnia, és ez is rendeződhet!

Azóta egyébként újra kellett gipszelni, mert feltörte a kis lábát a gipsz, de már ezen is túl vagyunk. Szimatka egyébként nem hagyja el magát, mozog, kimegy piszkolni az udvarra, eszik jó étvággyal és az öntudatossága is megmaradt. Nem szabad sokat mozognia a gyógyulás érdekében, úgyhogy rendeltünk neki egy ketrecet, a nap nagy részében abban kell lennie, aminek azért nem igazán örül szegény.

Ő mászkálgatna, ha elesik, feláll, ha ezerszer esik el, ezerszer is feláll...mondom, nagyon erős kutyus és nagyon akar élni! Egerben a várakozás idejében nagyon aranyos volt, rám nézett, és ép kis mancsát felém nyújtotta, majd magához húzta a kezem.

Mi most már visszavonhatatlanul barátok vagyunk! Köszönöm annak a néhány embernek, aki fontosnak tartotta, hogy segítsen Szimatkának anyagilag is! Aki a jövőben is szeretné őt támogatni (amire jelen helyzetünkben nagy szükségünk van), az kis tagszervezetünk -Herosz ózdi szervezete- otp 11734121-20043678-00000000 számú számlaszámán keresztül megteheti, és mi hálásan fogadjuk, Szimatka nevében is. A gyógyulás folyamata hosszadalmas lesz, az biztos, de hála Istennek, nem reménytelen!!!

0 comments
  • Facebook
  • Twitter
bottom of page