Éves beszámolóink

HEROSZ Ózdi Szervezete – Beszámoló, 2016.

 

Kis tagszervezetünk továbbra is nagy erőkkel menti a környékbeli bajba került állatokat, építjük kutyamenhelyünket, és ellátjuk a jelenleg

253 kutyából álló, közvetlenül pártfogásunkba tartozó Falkát.

A nagy létszám miatt létszámstopot hirdettünk. Kutyáinkat továbbra is csakis oltásokkal, chipezve, és 7 hónap felett ivartalanítva adjuk örökbe.

 

2016-ban összesen 68 kutyát és 8 cicát adtunk örökbe. 2 kutyánk Hollandiába került, 1 Belgiumba, a többiek belföldön gazdisodtak.

Macskáink ideiglenes befogadásban vannak, számuk jelenleg 27.

2016-ban 29 szuka kutyát, 68 kan kutyát, illetve 7 nőstény cicát és 1 kandúrt ivartalaníttattunk.

 

Továbbra is ketten látjuk el a kutyák körüli összes teendőt, és vagyunk jelen minden egyes nap Kiskapudon. Póczos Dávid szerződését az ózdi Munkaügyi Hivatal márciusban egy évre meghosszabbította. Én továbbra is teljesen önkéntesen végzem a munkám.

 

Tavasszal felépült a kifutónk, amit a tavalyi Bál bevételéből tudtunk finanszírozni.

Év elején, egy nagyobb megmozdulásnak köszönhetően járdalapokat tudtunk vásárolni, a kenneleinkben és a területünk kisebbik oldalán helyeztük ezeket el, ám sajnos befejezni nem tudtuk még a kisebbik oldalon sem, mert elfogytak az anyagi lehetőségeink.

Márciusban a Dementorok csapata gyűjtött számunkra, az összegyűlt összegből hátsó kaput csináltattunk, élelmet vásároltunk, valamint betonozni szerettünk volna, azonban időközben kiderült, hogy ehhez kevés az összegyűlt összeg. Jelenleg további járdalapokra gyűjtünk.

Ősszel két alkalommal zúzott kővel szórtuk fel a területet, mert ez is nagyon sokat segít a sár legyőzésében, az egyik akciót a helyi Bárka Színpad

fizette, ekkor egy olyan jelentős területet sikerült felszórnunk, amire eddig még sosem jutott kő.

 

Már 56 kennelünk van. A területünk határainak rendezése még nem történt meg, bár az ózdi önkormányzat ebben segítséget ígért.

Többször egyeztettem a hivatallal, így talán 2017-ben már elindul a folyamat.

 

Nyár végén sikerült végre a mellettünk lévő kis Máv-házat kibérelnünk, ezt gazdasági épületként szeretnénk használni.

 

A hulladék elszállítása is végre rendeződni látszik, megkötöttük a szerződést egy 160 literes szemetes elszállítására egy miskolci céggel, a Zöld Völgy-től pedig kaptunk egy 1 köbméteres szemetest, amit minden héten elszállítanak.

Júliusban is rendeztek nekünk egy jótékonysági bált, itt kisebb bevétel jött össze, mint tavaly, de így is jól sikerült, ezt az összeget főleg ennivalóra fordítottuk.

 

Egy ideje létszámstopunk van, azonban bizonyos esetekben ezt fel kell oldanunk: elütött, félig agyonvert és csontsovány kutyákra nem tudunk nemet mondani, valamint továbbra is igen gyakori jelenség, hogy épülő menhelyünk vagy a házam előtt hagynak kutyákat.

 

Beneveztek minket egy versenyre (The Famous Grouse, ahol félmillió Ft volt a nyeremény, ezt hatalmas összefogással sikerült megnyernünk. A pénzt tárgyi nyeremény formájában kapjuk meg 2017-ben, kennelre és a sár elleni harcra fordítjuk.

 

Sajnos, magánembereken kívül továbbra sem kapunk máshonnan támogatást. Az állatorvosi költségeink egy jelentős részét továbbra is a svájci Sunlight for Animals rendezi. Állatorvosainkkal nagyon jó kapcsolatot tartunk fenn. Több, nagyon beteg kutyánkat sikerült összefogva meggyógyítanunk.

A sétáltatások továbbra is folynak, négynaponta, leginkább két kitartó önkéntesünknek köszönhetően.

 

Bár esőzések idején még mindig hatalmas sárral küzdünk (bár már sokkal jobb a helyzet, mint a kezdetekkor, vagy akár egy évvel ezelőtt!), mégis, a napközben nagy létszámban szabadon tartott kutyáink és az, ahogyan mi viszonyulunk hozzájuk (pl. minden kutyánknak tudjuk a nevét), felejthetetlen élmény szokott lenni a hozzánk ellátogató állatbarátoknak, gazdijelölteknek.

Bízunk benne, hogy idővel sikerül a sár felett is teljes győzelmet aratnunk, hiszen már eddig is nagyon sok mindent értünk el, önerőből, magánemberek segítségével, és saját magunkat teljesen beleadva.

 

Fazekas Ildikó

Ózd, 2017. január 10.

HEROSZ Ózdi Szervezete, OTP 11734121-20043678. Külföld: IBAN: HU16 1173 4121 2004 3678 0000 0000,  BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now