Gazdit keres!

Kandúr

Bigyó és Bogyó

 • Facebook
 • Twitter

A 2 kis tesó Miskolcról, akiken egész egyszerűen senki nem akart segíteni...

Idén érkeztek, egy hete pont. Full csipásan, atkásan, férgesen, tüsszögve, félve. Orvosi kezelés, meleg hely, minőségi kölyökkaja, vitaminok, gondoskodás és szeretet. Ez a recept, és mára ilyen gyönyörűek lettek! És már ki sincsenek a hízelgésből, hálálkodásból.

Már kaptak oltást is, és hamarosan gazdikeresők lesznek, csakis szobacicának!
A rengeteg kutyus és az általuk adott rengeteg teendő mellől kevéske időm jut a cicákra, de sosem felejtkezek el róluk! Őket is viszem orvoshoz, nekik is vesszük és rendeljük a finom kajcsikat, a reggeli óráim nagy része mindig az övék, és figyelek a kis dolgaikra, igényeikre.
Sok szeretetet kapok tőlük.
Most már ettől a 2 kis manótól is, akiknek a nagy világon sehol, de sehol máshol nem akadt hely... És ők ezt tudják, és tenyerembe bújva újra meg újra megköszönik.

Örökbefogadnád?

SMS 070 597 8277

Cica

Kandúr

Szuka

Tarka Cica

 • Facebook
 • Twitter

-

Örökbefogadnád?

SMS 070 597 8277

Cica

Szuka

nösteny

Rózsa

 • Facebook
 • Twitter

A napokban érkezett... Csont és bőr, és nagyon durva állapotban van a fülecskéje 🙁

Ennek a cicának már nem sok lett volna hátra, valószínűleg a mostani mínuszokban nem lett volna ereje tovább. Pedig szegénykém telis-tele van szeretettel... Ha csak ránézek, dorombol.

Erősödnie kell, és a gyulladást lehúzni, majd műtét vár rá.
Jólelkű állatbarát emberek udvarára ment be, ez volt az isteni szerencséje! Innen nem zavarták tovább, nem irtóztak tőle, hanem megetették, és segítséget kértek. Így érkezett csütörtökön a gondozásunkba ez a végtelenül kimerült cica. Boldog, hogy van egy kis zug, ami az övé, hogy melegben van, hogy finom falatok várják...
Még a szurik közben is dorombol! Nem hiányzott, persze, újabb cica, főleg, hogy épp aznap reggel jött 2 ágrólszakadt kölyök is. De tudtam, ha ez a cica kint marad a hidegben, ellátatlanul, kínok közt lesz vége. És ezt nagyon nem akartam. Így lettünk megint eggyel többen...

Orvosi költségeiben segít a megtalálója! Köszönjük neki!
Vetri Dmg-t, valamint jó minőségű cicaeledelt viszont örömmel fogadnánk, hogy mielőbb megerősödhessen ez a sokat szenvedett, mégis bízni kész cica!

Örökbefogadnád?

SMS 070 597 8277

Cica

nösteny

Kandúr, nöstény

Csíkos, Amazon, Tarkica

 • Facebook
 • Twitter

Szerető gazdira vár nálunk Ózdon Csíkos ( elől a szürke cica)! Fiatal, kb másfél éves, ivartalanított lány cica. CSAKIS SZOBACICÁNAK, BENTI TARTÁSRA!

Csíkos kissé magának való, nem egy tolakodó természetű cica. A sok cica közt eléggé el van nyomva, sok időbe telt, mire megszokta és elfogadta ezt a közeget. Hálás, csendes, játékos cica.

Ivartalanított, tesztelt (negatív), van alapoltása és leukozis elleni is.

Osszátok kérlek! Tudom, hogy egy átlagos szürke cicáért sosincs nagy tülekedés, de hátha megtaláljuk azt az embert, aki pont Csíkosra vár...
Én hiszem, hogy egy napon neki is igazi, saját otthona lehet! Nálunk nagyon mellőzöttnek érzi magát szegény, és ezért annyira visszahúzódó. Egy gazdi mellett tudna igazán kibontakozni...
Háta mögött Tarkica egyelőre nem gazdikereső, mellette a hamuszürke-fehér Amazon viszont még mindig az

Örökbefogadnád?

SMS 070 597 8277

cica

Kandúr, nöstény

kandúr

Luck

 • Facebook
 • Twitter

Kb 5-6 hónapos, ivartalanított fiú cica

Luck még mindig várja az igazit nálunk, Ózdon. CSAKIS SZOBACICÁNAK, BENTI TARTÁSRA MENNE TOVÁBB!!

Kedves, hízelgős, de nagy benne a kalandvágy is. Ezért valóban felelős gazdinak adjuk csak örökbe, akinél nem opció az, hogy kiugorhat az ablakon, kiszaladhat az ajtón.
Kutyákat nagyon szereti 🙂

Hasmenéssel küzdött kicsi kora óta, ami teljesen helyre jött, majd újra kezdődött. De az étvágya, közérzete teljesen jó mellette. Úgy gondoljuk, ha kikerülne a sok cica közül, és több idő, figyelem jutna rá, az étkezésére is, akkor megszűnne ez a probléma.
Játékos, hálás teremtés.
Ivartalanított, van alapoltása és leukozis elleni oltása is, tesztelt (negatív).

Örökbefogadnád?

SMS 070 597 8277

cica

kandúr

Csepeli cica

 • Facebook
 • Twitter

Ült szétázva, tehetetlenül, lehorgasztott fejjel, mozdulatlanul, hang nélkül a szakadó esőben

Agenor Civil Állatvédő Egyesület - Csepel

A kút legmélyén.
Az évek során nagyjából hozzá tudtam szokni mindenhez. Ölbe veszem a leszakadt lábú állatot, takarítom az összevérzett/hányt/pisilt/kakilt boxot/autót a sokkos/balesetes/beteg négylábú után, húzom le több darabban az elütött macskát, fogom a mancsát a mentettnek, ha átkel a szivárványhídon.

Ezekben az esetekben mindig ott van Valami, amitől automatikusan cselekszel, tudod a következő lépést, adrenalint termelsz, vagy egyszerűen már nincs tovább és lezárod. Van, hogy fel tudsz készülni, tudod a következő lépést, látod magad előtt azt a Valamit. Az a Valami átlendít. Vagy csak egyszerűen nincs időd észrevenni a hiányát. Ez a Valami a legfontosabb, a legjobb a legtisztább.
Úgy hívják: Remény.

Nem tudok rosszabb érzést felidézni, mint a reménytelenséget meglátni.
Beleég a retinába, gyomron vág, letaglóz. Megsemmisít.

Manfrédnál láttam utoljára, amikor először megpillantottam a pár hetes kutyakölyköt összegömbölyödve, rothadó, férgekkel teli lábbal.
Már feladott mindent, nem küzdött. Beletörődött. Ott volt egy kút legmélyén.

Ugyanúgy marad már velem örökre egy mai pillanat is. Egy kamionos srác kért telefonon segítséget a Csepel Művekből. Egy cicát látott, akinek beleszorult a feje egy konzerves dobozba. Első szóra visszafordult érte, és ott maradt vele, amíg odaértem a becsapdázott Boci cicával együtt.
Sosem fogom tudni elfelejteni azt a képet, ami fogadott. Nem volt vér, nem volt seb, nem volt kétségbeesett nyávogás.
Mégis annyira szívfacsaró és fájdalmas volt a kép, hogy nem tudom visszaadni a töredékét sem.
Ahogy ült szétázva, tehetetlenül, lehorgasztott fejjel, mozdulatlanul, hang nélkül a szakadó esőben, az leírhatatlan. Mindent feladott, túl volt mindenen.
Ritkán jut eszembe ilyenkor fotózni, de most nem tudtam nem a telefon után nyúlni. Kényszert éreztem, hogy megpróbáljam megörökíteni a megörökíthetetlent.
Boxba tettük, és már indultam is az éppen nyitó rendelőbe. Férfiasan bevallom, hogy párszáz méter után félre kellett állnom, mert eltört a mécses. Nem tudtam nem arra gondolni, hogy mit élhetett át szerencsétlen, amíg eljutott a teljes nihilig, feladásig.
A rendelőben már újra működött minden, egymás után történtek a dolgok.
Megszabadítottuk a doboztól, tesztelve lett, ivartalanítva, el lett látva a doboz okozta sérülés a nyakán.
Hosszú napok óta lehetett beszorulva a feje a dobozba. A dobozt teljesen kinyalta, de a fején lévő maradék bűzt árasztott.

Nem tudom, hogy hányan látták, hányan mentek el mellette addig, amíg a kamionos srác meg nem állt. Kérjük, soha ne hagyjátok a sorsukra a szerencsétlen állatokat. Lépjetek ki néha a komfortzónából, egy Élet múlhat rajta.

Legyetek Ti a Remény, hogy egy Léleknek se kelljen a reménytelenségbe zuhanni a kút mélyére.

Örökbefogadnád?

SMS 070 597 8277

Cica

1
2