top of page

Rólunk

A KISKAPUDI FALKA - 2017

 

 

   A HEROSZ Ózdi Szervezete, mint tagszervezet, 2004-ben alakult. Azóta egyre nagyobb lendülettel mentjük az ózdi és a környékbeli gazdátlan és bajba került állatokat. Fő profilunk a kutya, de vannak befogadóknál szép számmal cicáink is, valamint mentettünk már madarat, teknőst, őzikét, rókát is. Eleinte ideiglenes befogadással oldottuk meg a kutyusok elhelyezését, már ebben az időszakban is elsődleges feladatunknak az ivartalanítást tartottuk, ez azóta sem változott.

 

2012 nyarán kezdtük építeni kutyamenhelyünket Ózd mellett, Kiskapudon, ami még azóta sincsen kész, a cél még távol, de lépésről lépésre egyre közelebb vagyunk, és mindenért megküzdöttünk, amink már megvan. Anno egy gazos területet kaptunk, ahol a betonkerítést és azon belül is mindent mi magunk építettünk fel, alakítottunk ki. Jelenleg már több, mint 75 kennelünk van, felépítettük a kifutónkat -egy bál bevételéből-, és folyamatosan küzdünk a sárral. Zúzott kővel sokszor felszórattuk a területet, és egy ideje pedig járdalapok elhelyezésével tesszük sármentessé, és takaríthatóvá a területet.

Kutyusainkat oltásokkal, chipezve, 6 hónap felett ivartalanítva adjuk örökbe, csakis szerető gazdik számára. Láncra, üres házhoz, telepőrzésre és víkendtelekre nem adunk örökbe, csakis családi körülmények közé, ugyanis valljuk, hogy a kutyák vagy egymás közt, vagy egy szerető család tagjaként tudnak igazán boldogok lenni. Kutyusainkat a legkülönbözőbb helyzetekből mentettük, a legtöbbjük nagyon soványan, megtörve érkezik hozzánk, sokan megkínozva, elütve, sérülten. Testileg és lelkileg is helyrehozzuk őket, megtanítjuk őket újra hinni, bízni. Nálunk minden kutyának neve van, mindegyikük hallgat a nevére, és mi mindegyiküket névről ismerjük.

A kiskapudi kutyusok összefoglalló neve: Falka. Egy maroknyi kis csapat vagyunk, akik küzdünk a Falka szebb életéért, a menhely felépüléséért, önkéntes jelleggel és tiszta szívből végezzük a dolgunk. Van rendszeresen sétáltatás a csak kennelben tartható kutyusok részére, hetente többször járunk az állatorvosainkhoz, ennivalót hétről hétre nagy értékben vásárolunk számukra.  Mindezekben, illetve bármi egyébben segítséget mindig hálásan fogadunk!

Mi ketten -Ildikó és Dávid- az év minden áldott napján kint vagyunk a kutyusokkal. (Éppen ezért marad kevés időm az internetes megjelenésünkre...)

Jelenleg mintegy 270 kutyáról gondoskodunk közvetlenül, ők a Falka. Rajtuk kívül többeket segítünk, és több helyen etetünk napi rendszerességgel. Jelenleg mintegy 37 cica tartozik a pártfogásunkba, őket nem épülő menhelyünkön, hanem ideiglenes befogadásban tudjuk tartani.

NÁLUNK NINCSEN ALTATÁS! Ózdi ebtelep néven nem mi szereplünk, ez sajnos sokszor félreértésre ad okot, azért írom itt is le.

A rendkívül nagy létszám miatt teltházat és létszámstopot hirdettünk, már csak rendkívüli esetekben áll módunkban segíteni befogadással.

Kutyusainkat jelképes hozzájárulásért cserébe, örökbefogadási nyilatkozattal, szerető gazdik számára adjuk örökbe, és a későbbiekben ellenőrizzük a kutyáink további sorsát.

Szeretnénk elérni, hogy minél szélesebb körben, minél több ember számára egyértelmű legyen, hogy a jelenlegi szomorú helyzetét a kutyáknak Magyarországon, CSAKIS IVARTALANÍTÁSSAL lehet megoldani!

Adó 1%-ra, tagszervezet lévén, nem vagyunk hivatottak, állami és önkormányzati támogatást nem kapunk, CSAKIS MAGÁNEMBEREK segítségére, adakozására számíthatunk!

Tevékenységünk az állatok feltétel nélküli szeretetén alapul, valamint a hiten, amivel töretlenül hisszük: azért jöttünk e világra, hogy a kóbor kutyák álmait valóra váltsuk, a Falkaként körénk gyűlt kutyák életét szebbé tegyük...

„Csak azoknak szép az élet, akik széppé teszik,

A szomjasnak inni adnak, az éhest megetetik!”

 

Fazekas Ildikó

Ózd, 2017.június

bottom of page