top of page

Netta

Ő Netta. Így, kiesett szemmel érkezett hozzánk szerdán, Farkaslyukból.

Kóbor kutyus lehetett, vagy olyan "gazda" kutyája, aki nagy ívben tett rá, hogy mi történik a pincsijével, ha baja esik, majd lesz másik-alapon...Köszönöm az újsághordó hölgynek, aki nem tudott elmenni a sérült szemű kutyus iszonyú állapota mellett segítségnyújtás nélkül, és bár nem volt egyszerű megfognia (harapott, támadott mindenkit), mégsem adta fel, kocsiba tette, és elhozta nekem. Én még aznap el is indultam a kutyussal Barcikára, ahol a dokiék azonna

l megműtötték, eltávolították a szemét, ha ez nem történik meg, belehalt volna. Nagyon rossz helyen sérült meg a szem, és mivel a fején van egy ütés nyoma, épp a sérült szem felett, valószínűsíthető, hogy valaki bántotta, erősen megütötte valamivel, azért ugrott ki a szeme.

Tény, hogy Nettával nem egyszerű :)Mindenkit megtámad, mindenkire morog, legyen az ember vagy állat. Az egyetlen, akihez megható módon ragaszkodik, én vagyok. Nettát, azt hiszem, öreg Osza küldte... A műtét közben egyébként megállt a szíve, volt is részemről nagy ijedelem, de hála Istennek, a doki ügyes, és nem engedte meghalni: újraélesztette, és aztán már nem volt baj. Ám én ekkor úgy megrémültem, hogy hazafelé nem is mertem a frissen műtött kutyát a ketrecbe tenni, magam mellett hagytam, és végig simogattam, míg aludt, míg ébredt, és azt hiszem, ez az időszak tette le az alapját a barátságunknak. Első este még Dávidot is megtámadta, őt már most úgy ahogy kezdi elfogadni, bár vészjóslón morog rá is, ha túlságosan a közelében van. Egyébként Netta azáltal, hogy ezt a szemét elvesztette, teljesen megvakult, ugyanis valamiért a másik szeme sincs meg, csak az üreg látható. Így most tanulja az életet vakon. Szerda óta ma volt az első nap, este, amikor végre nem csak gubbasztott morogva, ha letettem a földre kicsit sétálni (mindig olyan helyet keresve, ahol nincsen másik kutya, mert őket nem tűri), hanem ha tétován is, ha lassan is, de elindult a hangom után, és a séta végén, amikor ölbe vettem, átölelt mancsaival, és világtalan szemeivel engem nézve, csak puszilt, puszilt, és éreztem, sosem akar többé elengedni...Bevallom, én sem őt...Egyelőre éjszaka még nem lehetünk együtt, mert nem tűri a kutyákat, Maracuyáékra is csúnyán morog, oda is kap, így egyelőre az ágyunk mellett egy ketrecben alszik, azonban egész nap velem van, a kocsiban is már külön lakrésze van, és mindenhova jön velem, szép új ruhájában és új táskájában, amiket jó barátoktól kaptunk. Étvágya nagyon jó. És ha bárki hozzáér, előbb megszagolja most már a kezet, és csak abban az esetben kap oda, ha nem engem érez :) Netta ugyan elvesztette a szeme világát, ám megtalálta végre az otthonát. Nagyon sokat szenvedhetett már, hihetetlen, hogy mire képes az emberi gonoszság és az emberi közöny... Aki szeretne segíteni Netta műtétjének árában és további állatorvosi költségeiben, az kis tagszervezetünk (herosz ózdi szervezete) otp 11734121-20043678-00000000 számú számlaszámán keresztül megteheti. Nem szeretném Netta költségeivel is Martinát terhelni, aki így is végtelen kitartással gyűjt tetemes orvosi költségeinkre, úgyhogy megígértem a Dokinak, hogy ezt a műtétet és Netta oltását Karácsony előtt kifizetem, ha bárki tud benne segíteni, valamennyivel hozzájárulni, azt hálásan köszönöm, egy sokat szenvedett, vak és bátor kiskutya, Netta nevében is.

0 comments
  • Facebook
  • Twitter
bottom of page