top of page

Marduk, avagy a pitbull-kérdés

Marduk, avagy a pitbull-kérdés

Teljesen egyet értek az alábbiakkal, R.Zsuzsával, aki reagált egy cikkre, egy témára.

Erre van több védekezési mód is: ne tenyésszünk harci kutyát, barátságos, békés kutyákból ne neveljünk harci kutyát, ne vásároljunk harci kutyát. Vannak "harci kutyának" nevezett kutyák közt is nagyon gyerekszeretöek. Az ember teszi a kutyákat szándékosan örültté és a végén az állatok isszák meg ennek is a levét.

SOHA NE HAGYJ HARCIKUTYÁVAL EGY KISGYEREKET......

http://harcikutya.cokekris1.fotoalbum.hu/viewlarge/pictureid/60 47784

március 22., 22:15

És az én véleményem: (Olvass tovább!)

Nekem van egy pitbull keverékem, Marduk, mindenki ismeri, a környéken legenda, mert mikor ereje teljében volt, a tudtomon kívül kint mászkált az utcán, a környéken sokan féltek tőle, mert tele voltak előítéletekkel, hisz ha őt nem bántották, akkor ő el volt magának, mindig szaglász. Megakadályoztam, hogy kijárjon, figyeltem rá, és megértette, hogy nem szabad. Mai napig nem akadály neki egy kerítés és ajtó sem, de már hosszú évek óta csak házon belül ugrál. Imádja, ha akad egy új emberbarátja ,engem imád, meg Pannit. Ivartalanítva is lett, hogy könnyebben lenyugodjon, és szaporulat se legyen. Én azt mondom, aki harci kutyát választ, legyen nagyon határozott, ám imádja a kutyáját. Ne tartsa láncon, és ne bántsa. Biztosítson neki napirendet, mozgást. Szeresse! És a kutya meg fogja hálálni. Mert az én Mardukom, és akit még ismerek, mind-mind nagyon jó barátok, és én speciel nyugodt szívvel rábíznám az életem is Mardukra, mert tudom, hogy megvédene, ahogy már annyiszor! Néha eljátszom, hogy rám támadnak az udvaron, és boldog a szívem, ahogy hallom, hogy ugrik le a kertből, hogy megvédjen. Már nyolcéves múlt, kissé meghízott, de még mindig izmos, vagány és optimista. Szoktam mondani neki, hogy még nagyon sokáig kell élnie, mert addig érzem biztonságban magam és a kis családom, míg ő és Panni baba őriznek. Néha, főleg, ha esik az eső, már picit lassabban ér le, de jön! Hihetetlen jófej, fiatalos, mégis kemény és jelentőségteljes. Én büszke vagyok rá, hogy az én kutyám! Szaporítók, verekedtetők, láncon tartók, durvák, éheztetők, kiszámíthatatlanul tartók, ti nem érdemlitek meg, hogy harci kutyáitok legyenek. Nem szabadna belőlük kihozni a gyilkost! Hosszú az út odáig!

Amúgy Marduk befogadott kutya, akit kiskorában bántottak, ezt nem felejtette el. De imádja az öcsémet, sosem harapott meg gyereket, ha megdobálták, azért haragudott. A macskákat nem szereti, de ha megszokja, eltűri. Igazi barát, nem agresszív, nem kötekedő. Csak védi a házat. Meg engem. Amúgy volt egy kb. 9-10 hónapja, mikor "férfivá" vált, hogy sok fejfájást okozott, de akkor kellett nagyon figyleni rá, és nagyon szeretni őt, és meg is lett az eredménye: egy okos, kiegyensúlyozott, vidám kutya, aki történesetesen pitbullkeverék.

0 comments
  • Facebook
  • Twitter
bottom of page