Kutyaviadal

2010/04/22

Fazekas

Április 22-én név nélkül szóltak,hogy egy bizonyos helyen elvadított pitbullokat eresztenek keverék kutyusokra, kölykökre, legyengült felnőttekre, öregekre. És hogy ez mindennap megy, de senki nem mer tenni semmit, mert ezek életveszélyes emberek. Aznap felhívtam a rendőrséget, ahol annyit mondtak, hogy kimegy majd egy járőr arra, és szétnéz, valamikor, mert sok dolguk van. De ha többet akarok, menjek ki én, és fényképezzem le a holttesteket. És akkor tehetek feljelentést. Szereztem egy srácot, aki hajlandó volt kivinni oda kocsival, más nem vállalta. Szétnéztünk, de semmi konkrét címünk nem volt, csak egy környék. Nem találtam semmit, de a putrikból nagyon néztek. Ez a srác levitt egy nyomozóhoz, aki megígérte, hogy pénteken kijön velem. Mentem is 10 órára, de nem volt bent. Elérték telefonon, megígérte, hogy majd hív. Semmi. Üzentem többször egy rendőrrel, vele is azt üzente vissza, hogy majd hív. De nem hív.

Azóta megtudtuk, hogy pontosan hol van az a hely, ahol ez zajlik. Ma többször hívtam az ózdi rendőrkapitányságot, de nem vették fel (felmerül a kérdés,mi lenne,ha közvetlen életveszélyben lennék?) Én kezdek megőrülni, mert állandóan az jár eszembe, hogy telnek az órák, a napok, és ez az időhúzás ki tudja hány állat fájdalmába, szenvedésébe, életébe kerül? Mit tegyek? Senki nem mer oda kijönni velem, oda csak rendőrrel lehet kimenni. (Az a bizonyos nyomozó lenne a legjobb, akivel beszéltem, mert tőle eléggé tartanak.) És hiába feszülök meg, nyomozok, mondom egyre több felé, senki nem segít!

Már egyetlen lehetőségként az Interneten keresek segítőket, akik mellém állnának ennek az ügynek a felvállalásában. A nap minden percében arra gondolok, hogy talán most is a kínok kínját éli át egy ártatlan kutya.Minden tanácsot, felajánlott segítséget örömmel fogadok az ozdikedvenc@c2.hu címen vagy a 0670/597-8277-s telefonszámon.

Láthatóan ez egy érzékeny pont, amit eddig -legalábbis ezen a környéken- senki nem vállalt fel. Pedig tudvalevően folyik, valószínűleg több helyen is. Akárhány korlátba is ütközzek, ezt az ügyet én végig viszem. Úgy érzem, most az is bűnös, aki hallgat, aki nem tesz semmit, pedig tehetne. Nehéz útra léptem, de végig járom! Aki segítene benne, kérem, minél előbb jelezze!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Köszönjük az adományokat:

January 28, 2020

November 5, 2019

October 27, 2019

October 14, 2019

April 23, 2018

Please reload

HEROSZ Ózdi Szervezete, OTP 11734121-20043678. Külföld: IBAN: HU16 1173 4121 2004 3678 0000 0000,  BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now