top of page

Virtuális örökbefogadás

   A HEROSZ Ózdi Szervezete régóta tervezi, hogy Pártfogoltjainak ezen a módon is segítőket keressen. A végső lökést Raffay Judit adta, aki Brüsszelből jelentkezett Mirácska virtuális keresztanyukájának.

   Egy kis idő kellett hozzá, hogy letisztázzam magamban, mit tudok kihozni egy ilyen nagyszerű lehetőségből. Érzem, hogy lesznek még olyan állatbarát, jószívű emberek, akik, bár ténylegesen befogadni nem tudnak (akár a távolság miatt), de így segítenek kedvencüknek. Gondolkodtam, milyen elvárásokat lehetne támasztani az érdeklődőkkel szemben. Ám nem szeretném senkinek sem kedvét szegni, így aki bármelyik pártfogoltat támogatni szeretné, bármivel az alább felsoroltak közül, kérem, jelezze a kampany@c2.hu címen, nincsenek minimumok, mindent hálásan fogadunk. Éppen ezért lesznek virtuális örökbefogadók, akik sok mindenhez szeretnének hozzá járulni, és lesznek keresztszülők, akik egy-egy dologban szeretnének segíteni, vagy egy ajándékcsomagot szeretnének küldeni kiválaszotottjuknak. Kérlek, ha valamelyik szempár megtetszett (folyamatosan töltöm fel őket), jelezd felém a kampany@c2.hu címen, utána utalj a bankszámlaszámra, ahol a közleménybe írd be kis pártfogoltad nevét! Hálás köszönetünk! Vannak a várakozók között gazdira várók és más miatt gondozott kutyusok és cicák is. 

Pár gyerekes kis sor- a kutyák mindig kihozzák belőlem a gyereket:)

"Nézz a szemembe, látod, itt vagyok! Ki tudja meddig,még Gazdi nélkül maradok. De ha haza nem is vihetsz, ha megtetszem Neked, hidd el, segíthetsz!!! Doris, Fáni, Gina, Mütyürék, Barnapicúrék, Dezsőke és a többiek!..."

És most jöjjön a dolog prózaibb része... Lesz itt szó oltási könyvről, bolhákról, bélgilisztáról, kölylökkutyatápról. Egyszóval : róluk.

Amiben segíthetsz egy-egy négylábú esetében:

 • Oltás/ok költsége. Így a kutyus nagyobb védettséget szerez, a Gazdinak pedig növeljük a befogadó kedvét, hiszen csak az első oltást kell megtérítenie. (Ez biztonsági okokból szükséges.) A legfontosabb pedig, hogy a kellő védettség kialakuljon. Kölyköknél az ismétlő oltásokra, nagyobbaknál egy kombinált oltásra és egy veszettség ellenire van szükség. Ha egyetlen oltást is vállalsz, már sokat segítesz, hiszen ahány kutyusról gondoskodni kell, ez már nehezen kigazdálkodható. Alap esetben egyetlen oltásuk van. Cicákért egytlen oltás ára sem kérhető el, nem fizetnék ki. Pedig elkel minden macseknak a védőoltás.

 • Féreghajtók, vitaminok. Ezer forintért egy alkalommal 40 kilónyi kutyát tudok kezelni bélgiliszta ellen, tehát akár egész almokat is, ismételve. 1500 Ft-ért tudok venni olyan vitamint egy tégellyel, ami rengeteget javít a rossz bőrben kezeim alá kerülő kutyákon, macskákon. Az ilyesmi is sokat segít, hidd el, a napi dolgok, és ezáltal a nagy csodák kivitelezésében.

 • Rendszeresen szükség van Frontline-ra, és más, élőskődő elleni szerekre. Bolhairtó sampon kb. 500-1200 Ft, nyakörv kb. 500 Ft, Frontline 2500 Ft. Sok bosszúságtól kímél meg ezek használata, embert és állatot egyaránt.

 • Ivartalanítás: a legtöbb, amit tehetsz egy állatért. Rengeteg már a (szörnyű még kimondani is) feleslegesen világra jött kutya és cica, kevés már a jóember ennyi állatra. Ha egy kutya vagy cica ivartalanítását állnád, vagy beszállnál a költségekbe, akkor Te rengeteget teszel az állatokért. Irányárak (súly és egyebek befolyásolják:) :  nőstény macska: kb. 10-12000 Ft. kandúr: kb. 4000 Ft. szuka kutya: kb. 12000 Ft. kan kutya: kb. 6000 Ft.

 • Kaja: egy kutyus havi adagjának ára mennyi lehet? Na, ez jó kérdés. Ezt igazán nem tudnám megmondani. Mindig több mindent veszek, többféle igényeknek és pociknak megfelelve, nem tudnám kutyánként lebontani. Van, aki ezt szereti, van, aki azt; van aki, sokat  eszik, van, aki kevesebbet; van, aki válogatós, és van, aki mindent megeszik. Ezért azt, hogy ki mennyit szán virtuális kedvencére addig, míg pártfogásra szorul, mindenkire rábízom. Kiindulásnak pár infót megadok: csirkeláb (imádják): 85/kg. csirkefej (szintén): 120/kg. Konzerv (nagy kedvenc, kölyköknél kötelező): akcióban:90, olcsóbb: 120, jobbféle: 180-200. Kölyöktápok (imádják): kis csomag: 300Ft. 10 kilós friskies (nagy kedvenc- kölyökben és felnőttben is)): 3500 Ft. Junior konzerv: 200 Ft. Pedigree konzerv (bolondulnak érte): kb.600 Ft. Szalámi (mindenki szereti): kb.250 Ft. Alutasakosak (igazán piciknek): kb.100 Ft. Sült kacsa (megőrülnek érte): 200/kg.

 • Kiegészítők: nyakörv, póráz, tányér, amik akár vele is mehetnek új helyére. Ezekben többféle árfekvés is van, bármilyen adományhoz igazítható.

 • Esetleges betegségek kezelésében való segítség: reméljük, nem kerül rá sor, de sajnos, bármi megtörténhet. Az orvosi költségek és a gyógyszerek, az erősítők is sokba kerülnek, ha ebben segítesz, nem kell máshonnan elvonni a pénzt. És ahogy meggyógyult a kedvenced, érezheted ugyanazt a boldogságot, amit én szoktam.

 • Úti költség: vannak kutyusok, akikre távolabb találtam rá, és rendszeresen járok hozzájuk. Mivel autóm nincsen, így segítőkre van szükségem (helyi lakos esetében ebben is segíthetsz,ha közülük választasz). 1000 Ft-ból két alkalommal is ki tudok menni hozzájuk. Persze, vannak, akik térítés nélkül segítenek, de nem mindig van szerencsém. Van olyan is, hogy távolabb kell menni bejelentés miatt, a legfontosabb pedig: egyre több kis árvám távolban lel gazdira, ilyenkor hatalmas segítség az úti költség előteremtése.

 • És természetesen nyugodtan küldheted úgy a támogatásod, hogy csak válaszotottad nevét írod be, és rám bízod a beosztását. De ebben az esetben is jelezd ezt előre egy e-mailben.
   

Jószívűségedért cserébe én folyamatosan tájékoztatlak kis barátod sorsáról, képeket küldök, és találkozót is szívesen szervezek. Ha komolyan gondolod a virtuális örökbefogadást, keress meg engem e-mailben, és ha mindent megbeszéltünk, kitöltünk egy virtuális örökbefogadási nyilatkozatot is. Légy az elsők között, segíts Te is egyikükön!

Ha keresztanya vagy keresztapa szeretnél lenni, küldj barátodnak ajándékot. Te magad is összeválogathatod (kaja, nyakörv, kölyöknek törölköző, játék, bármi lehet benne), és küldd el, vagy hozd el nekünk, mindkettőt megbeszélhetjük. Ha pedig anyagiakban szeretnél segíteni, kitaláltam egy "Nőjj nagyra" kölyök-ajándékcsomagot, és egy "Élj boldogan" felnőtt-ajándékcsomagot, cicára és kutyára is.   3000 Ft-ból én egy kutyusnak, vagy cicáknak,  olyan csomagot tudok összeválogatni (ismerve, hogy mit szeret és mire van szüksége), ami biztosan az adott négylábúnak adható. Persze, nem állítom, hogy a barátok nem kapnak egy-két falatot közben:)

Köszönjük, hogy végig hallgattál.

Pártfogoltjaim nevében: Fazekas Ildikó Ózd

bottom of page