top of page

Rólunk

Itt vagyunk, ragyogunk, Ózdi Védencek vagyunk!

A HEROSZ Ózdi Szervezete évek ót ideiglenes befogadással próbálja megmenteni kutyák és cicák százait. 2005-ben egy ideiglenes menhelyet működtettünk, ekkor a sintértelepről mentettük a kutyákat. Ám azóta sok minden megváltozott, csak az állatok szeretete, a cél nem.

 

Már nem a telepről mentjük a kutyákat, fennálló ellentétek miatt, hanem Ózd utcáiról és széles vidékéről. Védenceink közt akad bélapátfalvi, dubicsányi, nádasdi, edelényi, miskolci, barcikai, upponyi, és felsorolni sem tudnám. Pártfogoltjaink jó hírét viszik Ózdnak szerte az országba, adtunk már örökbe a fővárosba, Debrecenbe, Kecskemétre, Hatvanba, Tokajba, a Hortobágyra, szinte minden megyében ott vagyunk, szlovákiai magyarok is tőlünk választottak, Böbe pedig egyenesen Brüsszelig ment!

Harcolunk a kutyaviadalok ellen, fellépünk az állatkínzókkal szemben, helyi Állatvédelmi Őrszolgálatot szervezünk, segítünk a nehéz körülmények közt élőknek, és akit csak tudunk: ivartalanítunk! Ez kis szervezetünk legnagyobb büszkesége, ugyanis hisszük: ez az egyetlen, amivel hosszabb távon megoldható a jelenleg uralkodó,elszomorító helyzet a kutyák és cicák terén.

A Szervezet közvetlen gondozásába került kutyusok ivartalanítva, oltva, oltás áráért fogadhatóak örökbe. Akiknél erre nincs lehetőségünk, őket kutyakajáért cserébe, örökbefogadási nyilatkozattal (ez mindig kötelező!) adjuk át szerető, leellenőrizhető gazdinak. A közvetített kutyusok örökbe fogadásának feltételeiről a megadott kapcsolattartóknál lehet érdeklődni. Ha távolabbról fogadnál örökbe, szólj nekünk, összehozzuk!

Most nagyon közel kerültünk egy ideiglenes menekítő-szocializáló-örökbeadó állomás létrehozásához, ám ehhez rengeteg segítségre, támogatásra van szükség.

Ebben a régióban hatalmas szükség lenne egy kutyabarát otthon megszületésére, a sintértelep a magunkfajtáknak nem alternatíva, az ideiglenes befogadás pedig már kevés. Nagyon fontos, hogy a pillanatnyilag gazdira várók közül mielőbb, minél többen szerető otthonra leljenek, mert a HEROSZ Ózdi Szervezeténél totális teltház van, és ha valaki bajba kerül ismét közel vagy távol, nem fogunk tudni hol oltalmat adni neki…

Ideiglenes befogadók jelentkezését is folyamatosan várjuk! Fogadj közülünk örökbe! Segítséget bármiben elfogadunk. Köszönet mindenkinek,aki eddig is segítette munkánkat,mely szabadidőben, munka mellett folyik, szinte éjt nappallá téve. 

Nézz körül a honlapunkon!

Sok szeretettel: Ildikó, Anikó, Carla Bruni, a Picúrok, Lucy, Mexico és a Többiek…

bottom of page