top of page

Ha időről időre nem kérek segítséget, akkor hatalmas a kereszt, ami roppanhat a súly alatt...


Most pedig jöjjön egy más jellegű, "gyakorlati" poszt, mert bizony ha időről időre nem kérek segítséget, akkor hatalmas a kereszt, ami roppanhat a súly alatt...és ez soha, de tényleg soha nem történhet meg...!

Istenem, de jó lenne mindig csak csodákról írni, ahogy lentebb tettem...És milyen jó lenne csak azért gép elé ülni, hogy a gazdira várók elkészített fotóit töltsem fel egy szép kerek mappába...

Vagy a kevés ráérő időmben a révbe ért falkatagok boldogságát a sajátunkkal együtt elmesélni...

De az élet más feladatokat is rám szab, hiszen jóformán egymagam felelek az évek alatt igazán nagyra nőtt Falka és az évek óta épülő menhelyünk mindenféle kiadásáért.

Muszáj napról napra előteremtenem, jóemberekre támaszkodva egyedül, és bár néha kicsit talán hátradőlhetek e téren, de azért a gyakoribb az, hogy muszáj gyűjteni, hol erre, hol arra.

Hatalmas állatorvosi költségek (ne felejtsétek, mi az oltások és a chip mellett mindenkit ivartalanítunk is, mert szerintem másképp ezt nem érdemes!), hatalmas összegű kajarendelések hétről hétre, villanyszámla minden hónapban, létfontosságú tankolás, cicakaja, kölyökkaja, főzéshez gázpalack, takarítószerek, gyógyszerek, járdalapok, zúzott kő, kennelek, tetők és ketrecek, és még hosszan folytathatnám a sort, például sajnos olyasmivel is, hogy ellopott szivattyúnk meg kábelünk pótlása, vagy ránk sózott, elrontott kennelek javítása, rosszabb esetben cseréje. Pótolhatatlan, öreg autóm javítása, vagy lebénult Picikénknek pelenka meg hintőpor...

De nem teszem, nem részletezem tovább, mert aki ad, aki adni akar és adni tud, az megteszi akkor is, ha nem látja mindig, mire is megy, mert ismer annyira (személyesen, vagy írásaimból, facebookról vagy még az iwiwről, küzdelmeinkről vagy elért céljainkról, ki miről és honnan...), hogy megbízik bennem, és tudja, ha nekünk ad, egy falkányi megmentett kutya és egy maroknyi cica életét teszi szebbé és élhetőbbé, vagy így, vagy úgy. Ezért hát nem részletezem tovább ezt a posztot (így is lesz azért, aki már ennyi szóval együtt el sem olvassa a kérést....), hanem gyakorlati síkra terelem a mondandóm, és leírok két számlaszámot. A kutyusokét, kis tagszervezetünkét (Herosz ózdi szervezete): otp 11734121-20043678-00000000; illetve a saját nevemen lévőt: K&H:10400353-86766575-86871000.

Az elsőn hálás szívvel fogadunk minden adományt, amit a pártfogoltjainknak szántok, bármire, és Kiskapud fenntartására, jobbá tételére, vagy akár egy kimondott védenünk részére.

A 2.-ra pedig, ami a privát számla, az elengedhetetlen és nálunk nagyüzemben fogyó üzemanyagra (és esetleg az autónk egyéb felmerülő költségeire), mert enélkül szó szerint megáll az élet.

Persze, mindig vannak igazán jó-és nagylelkű emberek, akik mindenen túl még a mi kettőnk életét is próbálják könnyíteni, élhetőbbé tenni, hiszen én önkéntesen végzem a dolgom, és mióta ekkora a Falka, január elseje óta, nem tudok már más munkát is vállalni, kiálltam a pultból végleg, mert be kellett látnom, a kutyák és Kiskapud egész embert kíván, méghozzá teljes erőbedobással. Dávid 54.000 ft-os fizetéséből és a szüleink segítségével élünk, ha nem is fényesen, de becsülettel helytállva, hálásan fogadva (és nagyon várva!) minden hónapban ezt a fizetést. Ám e hónapban a nagy része elment benzinre, hiszen a csapdába lépett Expit pl. minden nap kötözésre kell vinni, hetente ötször ráadásul Ózdról Barcikára, és persze minden nap többször Kiskapud és Ózd között ingázni, hetente-kéthetente -éjszaka- Serényfalvára menni Anikó nénihez és a cicáihoz segélycsomaggal, és persze hol ide, hol oda kajáért, kutyáért, menteni, fényképezni, gazdihoz vinni, és így tovább... Elment a fizetés nagy része (Dávid nem hogy haragudott volna, ő maga ajánlotta fel, ahányszor csak nem volt miből tankolni a kocsit...ő egy ilyen Ember...), és most megint itt állunk szinte üres tankkal. Muszáj kérnem. Nem magunkért, mert az másodlagos (századlagos, ezredleges), hanem értük, akikért felelek, akiket rám bízott az Ég, hosszabb-rövidebb időre, vagy végleg. Kérem, aki tud, segítsen nekünk. Bármelyik számlaszámra érkezik a segítség, tudnotok kell, hatalmas hála és rengeteg, egyszer már elárult négylábú fogadja a másik oldalon! Ha volt türelmed elolvasni, köszönöm. Ha segítesz, ha megosztod, ha bizalmat szavazol, ha megértesz, és a rám nehezedő hatalmas súlyú felelősséget is megérted, azt még inkább megköszönöm. Velük együtt. Mert nélkületek nem megy...

0 comments
  • Facebook
  • Twitter
bottom of page