top of page

Putnoki kiskutyák

Ezt a két fekete, rettegő kiskutyát Putnokról mentettük kedden. Idáig egy jólelkű koldus nevelgette őket, a kés kislány csak hozzá volt szokva, azonban a továbbiakban nem tudta vállalni a két kutyus tartását. Így is köszönet neki, hogy ezt idáig ilyen becsülettel megtette. Egyébként a két kiskutyát egy látszólag normális ember nyomta a kezébe egy nejlonzsákban még hetekkel ezelőtt, és kérte, hogy ...csak 3 napig vigyázzon rájuk. Aztán persze nem jött vissza értük, és a két kis nincstelen ott maradt a harmadik nincstelennel... Ilyen világot élünk hát...

A két kicsit megfogni is csak ez a jólelkű koldus tudta, és bár én is úgy tudtam értük menni csak, hogy kölcsön kértem a benzinre, valamiért úgy éreztem, segítenünk kell, a teltház ellenére is. Rajtuk még muszáj.

Őket még valahogy meg kell oldanunk. Hiszen feketék, lányok, félősek, és egy kukással élnek, ahol tovább nem maradhatnak... Kinek segítsünk, ha nekik nem? Ki segítene rajtuk, ha mi nem? Ezekre gondoltam, és igent mondtam a Kézműves ház jószívű dolgozójának, aki segítséget kérve hívott, és akit ugyan először elutasítottam (hiszen tényleg iszonyú teltházunk van már épülő menhelyünkön), de aztán a fentiek miatt végül még értük is mentem a nagy rohanásban. Azóta nálunk vannak. Kismaya és Dorina. Egyikük kicsit már nyílik, bár még lehasal, ha hozzá nyúlok, másikuk egyelőre még harap is. Ugyhogy idő kell, és türelem, és sok-sok gondoskodás. Most jelenleg a legfontosabb, hogy egy nagyobb ketrecet kaphassanak, amiben alhatnak, mert jelenleg ezt sem tudtuk még megoldani. Csak sajnos befogadásuk nem tűrt halasztást, nem volt lehetőségem és időm felkészülni rájuk. Úgyhogy ha lenne bárkinek egy nagyobb méretű ketrece, amit felajánlana részünkre, pontosabban a két rettegő kicsi részére, azt nagyon megköszönnénk (kb. 110x68x70-es ketrecben már kényelmesen el tudnának aludni, van több nagyobb ketrecünk is, de jelenleg annyira zsúfoltan vagyunk kölyökfronton is, hogy mindegyikben alszik valaki...) Bármilyen más jellegű segítséget is örömmel fogadunk a két kis rettegő, kevés jót ismerő kislány nevében is: ennivaló, további oltásokra való, imák azért, hogy mielőbb megnyugodjon a kis lelkük... Aki anyagilag segítené őket, kis tagszervezetünk (Herosz ózdi szervezete) otp 11734121-20043678-00000000 számú számlaszámán keresztül megteheti, és mi hálásan fogadjuk, Kismaya és Dorina és a többi falkatag nevében is.

0 comments
  • Facebook
  • Twitter
bottom of page