top of page

Kutya Múcsonyról

Ő Szabika. Róla először csütörtök estefele hallottam, amikor is Kovács Kata, miskolci állatvédő hívott fel, segítséget kérve, mivel hogy ez a kutyus akkor már reggel óta kint feküdt, valószínűleg elütve az utcán, Múcsonyban. Sajnos, senki nem vitte be meleg helyre, ám legalább a bejelentő ötpercenként ránézett, meleg plédbe burkolta, elzavargatta tőle a kutyákat, és segítséget kért számára.

De mivel megoldás sehonnan sem érkezett, este 7 körül Kata nekem szólt. Hirtelen magam sem tudtam, hogy mit tudnék tenni érte, de abban biztos voltam, hogy ebben a hidegben, elütve, ott kint az utcán nem maradhat...Felhívtam jó barátunkat, a dubicsányi Budai Róbert-et, megkérdezni, hogy nem tud-e esetleg valahogyan segíteni (annyiszor kérünk tőle segítséget, hogy erre már konkrétan rá sem mertem kérdezni, kicsit ködösítettem, de a lényeg ez volt :), és ő azonnal vállalta, hogy érte megy Múcsonyba. Kis családjával útra kelt, és nemsokára meg is érkeztek a kis, erőtlen pulikeverékkel, aki tőlük a Szabi nevet kapta, mivel a Szabadság úton feküdt, és mivel Robi éppen szabadságon volt :) Ezúton is köszönet Nekik a fuvarért, hiszen enélkül ez a kutyus megfagyott volna reggelre az utcán...

Szabikát akkor éjjel hazahoztuk, megfigyelésre, és hogy valamennyire fel is tudjon melegedni. Még mindig itthon van, de most már a napokban kikerül Kiskapudra, ugyanis kutyuskának kezd egyre nagyobb mozgásigénye lenni, és a kedve is egyre vidámabb :) Amikor a dokihoz levittem, akkor találtunk a combján egy valószínűleg szúrt sebet, ami ledönthette őt a lábáról, tehát talán el sem ütötték, viszont sajnos valaki bántotta. Emiatt még mindig elég félős, de napról napra bátrabb. Étvágya is egyre jobb, ami nem is árt neki, hiszen hozzánk nagyon soványan került. Legénykutyus, és kb. egyéves lehet. Ha majd teljesen felépül, chipet és oltásokat kap, valamint ivartalanításon is átesik, akkor majd szerető gazdira is vár. Addig is pártfogásunkban marad, és mi örömmel vesszük, ahogyan napról napra egyre jobban van! Aki szeretné segíteni Szabika sorsát, kis tagszervezetünk (Herosz ózdi szervezete) otp 11734121-20043678-00000000 számú számlaszámán keresztül megteheti, és mi Szabika és a többi falkatag nevében is hálásan köszönjük!

0 comments
  • Facebook
  • Twitter
bottom of page