2020/02/02

Fazekas

Aki kicsit is ismeri Ózd és környéke kóbor kutya helyzetét (akár testközelből, akár posztokból), az pontosan tudja, itt minden lehetőségre szükség van, amely ezt kívánja lelkiismeretes módon orvosolni. Jelenleg Kiskapud van és az ózdi gyepmesteri telep, valamint az onnan mentő csapat, és 1-2 civil ember. Lehet, hogy a jövőben más is lesz, és arra ugyanúgy szükség lesz. Itt, ezen a környéken rengeteg a kóbor kutya, rengeteg a rosszul tartott, a megkínzott, az éhező, a szaporított, a feleslegesen megszülető kutya és cica.

Meggyőződésem, hogy az ő érdekükben (egyúttal a lakosság érdekében is) hatalmas felelőtlenség lenne bármelyik szereplőt kiiktatni a képből. Ha itt még 10 menhely épülne és a gyepmesteri telep befogadó képességét megtízszereznék, az is kevés lenne. Itt nemcsak Ózdról van szó ugyebár, hanem az agglomerációról is. Tegyük hozzá, hogy sem Putnokon, sem Barcikán nincsen menhely, nincsen gyeptelep.


Nos. Az elmúlt napokban az események odáig jutottak (és most ne menjünk bele, ho...

2020/02/01

Fazekas

Ma délután volt egy jóleső élményünk.


Egy farkaslyuki úr, aki a lejárató poszt alatt kiállt mellettünk, Medgyesi László és párja Margó Puch voltak itt ( és a kutyusuk is). Eljöttek megnézni, hogy mi a helyzet, hogy hogy bírjuk mindezt, és hogy mennyire is szolgálunk rá erre a lejáratásra.

Megnézték a kutyusokat, az üdvözlő bizottság rögtön lerohanta őket. Most nem voltak felöltözés tekintetében erre felkészülve (mi játszós-ruhás hely vagyunk..) , de azt így is látták, hogy a kutyák egészségesek, jól tápláltak, nem félnek, barátságosak. Látták, hogy nem állnak térdig a kutyakakában , és ha sár is van, ott vannak a járdalapok, és egyéb próbálkozások, amivel a betonozásig a sár ellen küzdünk. Igaz, hogy elől nagyon sokan voltak a kutyusok (mindig előlre jönnek többen, ha vendég érkezik), de látták, hogy hátrébb ott a nagyobb terület, ahol így alig lézengett valaki. Látták, hogy a tetőn békésen fekszenek és játszanak, akik onnan szeretik figyelni a világot, és látták a nevükre azonnal...

2020/01/30

Fazekas

Boldizsár, a falkavezér, és mellette hűséges szárnysegédje, Pudli 


Hosszú évek óta az én kutyám már Boldizsár. Még Kiskapud előtt érkezett az életembe, olyan soványan, hogy a teste már szinte elkezdte feldolgozni önmagát... De innen szép győzni, mondtam neki, ahányszor ott ültem mellette a műhelyben, ahonnan "pályafutása" indult. És ő így tett, győzött!

Túlélt, felépült és megerősödött. Már otthon is ő volt a megbízott főnök, de aztán idekint valóságos falkavezér lett belőle. Ó, elmondhatatlanul sok élmény köt össze bennünket, jó is és rossz is. Voltak nehéz idők, nem tagadom, a múltja és a staff vére olykor felszínre tört. Volt, hogy csak álltam vele szemben, és a fülét haraptam, hogy megtudja, milyen az... Ő pedig mindig tudta, ha rosszat tett, szégyellte magát, rám nézni sem mert, és aztán egy nap úgy döntött: soha többé nem okoz csalódást nekem.

Rengeteget segített nekem azokban az években, amikor még egyedül voltam idekint a Falkával. Rendre utasította, aki rám nem hallgatott, a kut...

Please reload

Please reload

További híreink:

Please reload

HEROSZ Ózdi Szervezete, OTP 11734121-20043678. Külföld: IBAN: HU16 1173 4121 2004 3678 0000 0000,  BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now